Loading color scheme

Jak vybrat pánské plavky? I u mužů rozhoduje typ postavy

shutterstock1441131866 Muži sice nemají tak velký výběr, co se týče koupacího oblečení, ale přesto někdy může být problém vybrat padnoucí plavky vhodného střihu. Poradíme, jak na to.

Pokud muži alespoň trochu záleží na tom, jak vypadá, pak i pro něj může být nákup plavek trochu oříšek. Není tak snadné vybrat něco, co mu bude skutečně lichotit – ostatně podobně to platí i u žen. Muži by měli vybírat především podle své výšky a tělesné konstituce. Důležité je také ujistit se, že koupací kraťasy nikde nedřou a jsou ušité z kvalitního elastického materiálu, který rychle schne.

Pro vysoké atletické postavy
Takový muž samozřejmě nemusí téměř nic řešit. Sedět mu bude prakticky jakýkoliv střih a barvu si může zvolit dle svého přání. Faktem ale je, že opálená pokožka lépe vynikne ve světějších odstínech. Když k tomu ještě přidá do kufru tílka a ležérní žabky, prakticky nic jiného na dovolené u moře nebude potřebovat.

Vysoká robustní postava
Tito chlapi jako hora potřebují nejlépe tmavé koupací kraťasy v tmavých barvách. Vyhněte se pruhům a volte spíše jednobarevné kousky. Chybou by rozhodně byly upnuté boxerky či slipy.

Malý, ale vypracovaný
Menší muži, kteří se ale stále pyšní pevnými tvary, potřebují především plavky, které je opticky protáhnou. Vhodnou volbou proto mohou být upnutější plavky, které zdůrazní svaly a ostatní přednosti. Pozor si dejte na délku – měly by být spíše kratší, aby opticky nezkracovaly nohy.

Pro malou a silnější postavu
Dívejte se po plavkách, které vás opticky zvýší i ztenčí. Výbornou volbou mohou být koupací kraťasy vyšším pasem. Neměly by být ale příliš volné, aby vás ještě více nerozšiřovaly. Skvěle padnout by mohly například volnější plavky boxerky. Nejlépe vám budou sedět jednobarevné, ale bát se nemusíte ani vertikálních proužků, které dokážou postavu protáhnout a zeštíhlit. V každém případě volte tlumenější barvy.

Zdroj obrázku: PH888 / Shutterstock.com