Loading color scheme

Podlehněte trendu vrstvení šperků

frederika-723464-orez-1 Přemýšlíte, jak využít obsah své šperkovnice kreativně? Vrstvení šperků je moderní a mnohdy až hraničí s uměním. Můžete dát prostor svému originálnímu cítění a šperky vyjádřit svou osobnost. Dobře zvolená kombinace prstýnků či náušnic upoutá na první pohled. Tento článek přináší tipy jak na vrstvení šperků jednoduše a efektivně. Stačí vám k tomu pár minimalistických, nadčasových kousků.

7h3a3799-1-k0662-2 1. Vyberte si k vrstvení jen jeden druh šperku
Když s vrstvením začínáte, může být snadné se jím nechat okouzlit natolik, že to s množstvím klenot přeženete. Proto se vyplatí jít na to bezpečně – k vrstvení sáhněte jen po jednom druhu šperku. Pokud třeba máte několik dírek v uších a chcete využít vícero náušnic, nějaký výraznější pár visacích dobře doplní drobné diamantové náušnice.

2. Kombinujte masivnější kousky s jemnějšími a různé délky řetízků
Chybu neuděláte, když zvolíte různé textury. Robustnější a jemné designy si společně dobře rozumí. Rozhodně to platí pro vrstvení minimalistických řetízků. Třeba oblíbený typ designu Venezia, který se převážně objevuje v tenkých verzích, se dobře kombinuje s mohutnější verzí typu Ankr.

Jednoduchou zásadou je využívat pro vrstvení alespoň tři kousky a kvalitní, odolné materiály, aby se vzájemným dotykem nemohly šperky snadno poškodit. Zlato je díky svým vlastnostem jednou z nejlepších možností. A i s délkou zlatých řetízků si můžete pohrát. Jeden krátký choker, o něco delší řetízek do výstřihu a náhrdelník dopadající na prsa můžou být skvělou volbou.

7h3a4156-k100-inst 3. Nebojte se různých barev
Zajímavý dojem vytváří různobarevné kombinace – může jít o barevnost kamenů i kovů. Při vrstvení zlatých prstýnků tedy klidně sáhněte po růžovém a bílém zlatě, působí spolu něžně a romanticky. I u vrstvení minimalistických řetízků bez obav kombinujte třeba řetízek s diamantem, žluté a bílé zlato a například safíry.

4. Upozorněte na centrální kousek
Výjimečný řetízek s přívěskem perly, medailonkem nebo zlatý řetízkový náramek s barevným drahokamem mohou hrát roli hlavního prvku celého vrstvení. Obecně jsou různé tvary a velikosti přívěsků to, co na první pohled přitahuje pozornost. Ostatní šperky pak můžete volit tak, aby ten nejvýraznější elegantně doplnily.

5. Při vymýšlení kombinací se bavte
Jarmila Slívová z ateliéru KLENOTA připomíná, že každá vaše módní volba by se měla především líbit vám samotným. Proto se snažte k vrstvení přistupovat s lehkostí a tak, abyste nic nevybírali na sílu, protože chcete být trendy. Dejte si čas na rozmyšlenou a nezkoušejte šperky jen těsně před tím, než potřebujete vyrazit ven.

K navrstveným šperků stačí obléknout úplně jednoduchý outfit. Bílá halenka a džíny, pracovní kostýmek nebo malé černé vám udělají dobrou službu. A kdo ví, možná, že až si vyzkoušíte různé kombinace, už nebudete chtít nosit šperky jinak.