Loading color scheme

Čas na sluneční brýle. Jak vybrat ty správné a ve kterých stylových kouscích letos zazáříte?

Fokus-optikROUND-METALRay-Ban5-199-K Zatímco při pobytu na sluníčku chráníme pokožku opalovacím krémem, vlasy pokrývkou hlavy, naše oči se neobejdou bez kvalitních slunečních brýlí. A protože zrak je jedním z nejdůležitějších smyslových orgánů, zaslouží si opravdu důkladnou péči. Jak si tedy vybrat brýle, které váš pohled ochrání a zároveň dokážou perfektně podtrhnout styl i osobnost? Vsaďte na kvalitu, oči vám poděkují…

Kontaktní čočky: Jednodenní, čtrnáctidenní nebo měsíční?

Alensaczzdroj-Unsplash Ačkoliv dioptrické brýle dokáží skvěle pozvednout outfit a osobnost, kontaktní čočky přeci jen zajistí větší svobodu a pohodlí. Narozdíl od brýlí například nesklouzávají z nosu, nemlží se, když vejdete z chladu do teplé místnosti a snesou také dešťové kapky. Kontaktní čočky umožní ostré vidění v celém zorném poli a zjednoduší vám také sportování, řízení auta i další činnosti, kde potřebujete periferní vidění. Jaké jsou nejčastější typy kontaktních čoček, jejich benefity a co na ně řekne váš osobní rozpočet?

Hledáte perfektní běžecké brýle? Vsaďte na správný tvar, lehkou konstrukci i dostatečnou ochranu před sluncem!

Rudydefender Říká se, že k běhu není potřeba téměř nic. Stačí jen vhodná obuv. Opak je však pravdou. Každý správný běžec ví, že kromě ní potřebuje také další praktické vybavení jako funkční oblečení nebo běžecké brýle. Právě ty vám pomohou nejen zlepšit ostrost vidění a ochránit zrak před prachem či nepříjemnými muškami, ale zároveň také nakopnou váš běžecký výkon na maximum. V čem jsou oproti klasickým brýlím tak výjimečné?

Rady fashion koučky: Jak si správně vybrat brýle

Lubica-Kmet-Jakusovafashion-kouckou-spolecnosti-Alensacz Brýle jsou jedna z prvních věcí, které si na vás lidé všimnou. O tom, jak si vybrat ty správné, dobře padnoucí, ve kterých budete šik, jsme se bavili s Ľubicou Kmeť Jakušovou, fashion koučkou společnosti Alensa.cz, online prodejce kontaktních čoček, slunečních a dioptrických brýlí.

Nová skla do starých brýlí? Pořiďte si je z pohodlí domova a ušetřete

Alensaczzdroj-Unsplash Máte ještě stále v živé paměti, jak jste nemohli sehnat ty správné, vysněné brýlové obroučky, které by udělaly dobrou službu vašim očím, ale také podtrhly vaši jedinečnou osobnost? Osobitý styl vašich brýlí může být věčný, v případě zvyšujících se dioptrií už to tak ale nebývá. Chcete o svůj zrak a styl řádně pečovat, a přesto nezruinovat svoji peněženku?

Trend udržitelnosti se nevyhýbá ani brýlím. Sluneční, dioptrické i počítačové můžou být „eko”

Lentiamoecofriendly Nad tím, jak své produkty vyrábět s ohledem na životní prostředí, se zamýšlí stále více firem. A výjimkou nejsou ani výrobci brýlí. Trendem posledních let jsou recyklované nebo „bio-based“ obroučky. Jsou tu pro všechny, kteří svým nákupem rádi dávají najevo, že i malá změna se počítá. Vyzkoušíte rámečky vyrobené z použitých rybářských sítí nebo ricinového oleje?

Čím větší, tím lepší. Jaké sluneční brýle jsou trendy v roce 2021?

LentiamoJimmy-Choo Módní trendy už nevycházejí pouze z fantazie designérů. Stále častěji ve hře o to, co se bude nosit, vítězí „hlas ulice”. Odborníci ze společnosti Lentiamo se proto při sestavování nabídky slunečních brýlí pro tuto sezónu inspirovali nejen přehlídkovými moly a módními časopisy, ale analyzovali také to, co se nosí ve světových metropolích. A tady je výsledek jejich práce: 4 nejžhavější trendy z oblasti slunečních brýlí pro rok 2021.

Lentiamo inspirace: 5 brýlových trendů pro rok 2021

LentiamoMissoni3199Kc Světové veletrhy eye-wear se sice ani letos nekonají, ale podle novinek designérů, názorů módních influencerů i prodejů v optice a na e-shopu Lentiamo je o trendech v dioptrických brýlích celkem jasno. Dobrá zpráva je, že si v roce 2021 svůj trendy módní doplněk vybere každý. Dokonce i ti, kdo žádnou vadu zraku nemají.

OPTISCONT - sluneční brýle Ray-Ban

OptiscontRayBan3690Kc Značka Ray-Ban je již od roku 1937 spojena se stylovými slunečními brýlemi, které jsou díky oblíbenosti u holywoodských hvězd velmi žádané. Optiscont přináší na letní měsíce novinky, mezi kterými si každý vybere. V nabídce, jsou brýle s tenkými kovovými obroučky, ale také se silnějšími plastovými. Velmi stylově a elegantně pak vypadají brýle s tenkými zlatými obroučky, které jsou velmi lehké a na nose je ani neucítíte. Ke každým brýlím samozřejmě obdržíte i originální pouzdro.

Designérská značka Alexmonhart představuje kolekci brýlí ART.09 FRAME

06-Brle-ART09-FRAME-od-AlexmonhartAntonie-Formanov ART.09 FRAME - to je nová kolekce brýlí designérské značky Alexmonhart určena avantgardním milovníkům minimalismu, propracovaných detailů a kvalitních materiálů. Na výběr je ze tří typů acetátových obrouček ve dvou velikostech, každé balení obsahuje 3 páry značkových čoček Carl Zeiss, které zvládne každý optik do obrouček jednoduše zasadit. Brýle, jejichž obroučky jsou vyrobeny z toho nejkvalitnějšího acetátu celulózy italské značky LA/ES, se ručně kompletují v Londýně.

OPTISCONT - představuje značku Morel

OptiscontdamskebryleMorelKoalicernomodre42500Kc MOREL je rodinná francouzská společnost, která brýle navrhuje již od roku 1880. Morel navrhuje vždy exkluzivní design s použitím nejlepších materiálů, jsou věrni svým hodnotám a nepodléhají tržnímu tlaku. Kreativita značky Morel je vidět i v nejmenším detailu, je průkopníkem a trh překvapuje používáním atypických a inovativních materiálů. Morel vyrábí značky Marius Morel 1880, Koali, Lightec, Nomad a ÖGA.

Sluneční brýle, do kterých se vyplatí investovat? Tyhle nadčasové modely nevyjdou z módy a vydrží!

RayBanWayfarer3238Kc Sluneční brýle nejsou jen zdravotní pomůckou, kterou odborníci doporučují nosit celoročně, ale také oblíbeným módním doplňkem. Že vám rychle se měnící trendy nic neříkají, a když už si něco koupíte, chcete, aby vám to vydrželo nejlépe navždy? Investujte do některého z ikonických typů slunečních brýlí, které už celá desetiletí odolávají vrtkavým trendům.

OPTISCONT - představuje novinky od sportovní značky ROXY

roxy-malavita-j-dblk-3041-zepredu Značka ROXY spadá do rodiny Quicksilver a pochází z Austrálie. Tato značka byla vytvořena pro všechny ženy a dívky, které žijí aktivně a mají blízko ke sportu. Takové jsou i obroučky Roxy, které jsou desingované v Itálii. Mají sportovní charakter a především jsou pohodlné na nošení. Prodejna Optiscont nabízí novinku v podobě brýlí vyrobených z plastu, v zajímavém fialovo-žíhaném nebo želvovinovém provedení. Tvar brýlí se hodí spíše pro užší obličej. Brýle si můžete vyzkoušet v některé z prodejen Optiscont, které jsou po celé České republice.

OPTISCONT - představuje novinky od značky DOLCE&GABBANA

OptiscontDolceGabbana5890Kccervenebok Italská značka DOLCE&GABBANA je synonymem elegance a nápaditého designu. Založila ji před více než 30 lety dvojice proslulých italských návhrářů  Domenico Dolce a Stefano Gabbana. Během let, kdy je značka na trhu, si získala mnoho příznivců a stala se tím, kdo udává módní trendy. Brýle značky Dolce&Gabbana vám pomohou podtrhnout celkový look a rozhodně s nimi nezapadnete v davu. Na výběr v nové kolekci jsou pánské, dámské i unisex obroučky a to jak v celoplastovém provedení, tak i kovové nebo kombinované.

OPTISCONT - představuje novinky od módní značky GUESS

Guesshnede Značka GUESS je americká módní značka, která byla založena na začátku osmdesátých let minulého století a začala nejprve s prodejem džínového oblečení. Díky svým inovativním designům získávala stále více na popularitě a dnes patří mezi stálice v módním průmyslu. Značka nezůstala pouze u oblečení a svůj sortiment postupně rozšiřovala i na módní doplňky, mezi kterými nechybí i velmi stylové brýle. My vám představujeme dva typy slunečních brýlí s jemněji zbarvenými skly, které se hodí na podzimní období, kdy sluníčko již nemá takovou intenzitu a proto nejsou potřeba hodně tmavá skla.

Jak vybrat sluneční brýle pro děti? Nepodceňujte kvalitu, design můžete sladit s mámou i tátou

VaseCockyczdetske1200px Že vaše dítko nechce nosit sluneční brýle? Skoro všechny ratolesti ale chtějí být jako máma nebo táta. Tak zkuste juniorovi vybrat podobné dospělácky vypadající brýle, jako máte vy a uvidíte, že si na ně před odchodem z domu vzpomene sám. Kvalitní sluneční brýle pro děti i dospělé od desítek světových značek najdete na e-shopu VašeČočky.cz.