Loading color scheme

Vánoce se blíží! Přinášíme tipy na dárky pro každého člena vaší rodiny

Psek-Armani-Outlet-Fashion-Arena-Prague-Outlet-pvodn-cena-5-980-K-outletov-cena-2-871-K Schází vám letos inspirace? Víme, že není jednoduché každý rok vybírat originální dárek pro všechny členy rodiny a zároveň neutratit dvě výplaty. Proto jsme pro vás připravili několik tipů na dárky, díky kterým ušetříte během předvánočního shonu tolik cenný čas. Rada hned na úvod: pro každého člena rodiny vymyslete jeden hlavní dárek, který pořiďte s předstihem a doplňte jej maličkostmi, které vám do Vánoc „cvrknoudo nosu“. Pro inspiraci jsme se tentokrát zastavili ve štěrboholském centru Fashion Arena Prague Outlet a vybrali jsme opravdu nádherné dárky pro každého člena vaší rodiny.

Pro ni
Váháte mezi praktickým nebo dekorativním dárkem? Naše rada zní, spojte krásné s užitečným. Většina žen dává přednost dárku, který nenese jen nálepku „potřebný“. Nemusíte do něj investovat desetitisíce korun, důležité je vyjádřit, jak vám na obdarovávaném záleží. To mnohdy žena ocení více než předražené věci, které se ji netrefí do vkusu. Proto se nejdříve zamyslete nad tím, co by jí opravdu ze srdce udělalo radost. Berte v úvahu její povahu, charakter a zájmy, kterým se věnuje ve volném čase.

Máte doma jemnou ženu, která se ráda věnuje péči o domácnost? Zabodujte například s vonným polštářkem na pohovku, knihou o venkovském provensálském dekoru nebo kompaktním designovým kávovarem. Za něj bude vaše polovička obzvláště ráda při relaxaci v pohodlí domova. Náš tip jsme vybrali v obchodě Home & Cook, který nabízí široký sortiment kávovarů značka Krups za přívětivé ceny. Vybíráte-li dárek pro pracovně vytíženou ženu, upusťte od roztomilých maličkostí určených na výstavku. Radost jí udělá kožený diář, elegantní hedvábný šátek, luxusní kosmetika či parfém. Zvolit můžete například celou dárkovou kazetu, která odpovídá jejímu noblesnímu naturelu. Námi vybraný Tom Ford Orchid je rafinovanou orientální vůni kombinující ovocné tóny bergamotu s květy lotosu a orchideje. Součástí balení je také tělová emulze v působivém temně černém designu. Je-li vaše partnerka spíš vyznavačkou sportu, pořiďte jí poukaz na adrenalinový zážitek, sportovní pomůcku nebo deskovou hru pro dospělé.

Pro sebevědomou ženu, která dbá o svůj zevnějšek a vyhledává módní trendy volte originální doplňky věhlasných značek. Věřte, že i žena, která si nepotrpí na šatník plný značkového oblečení, uvítá jeden top kousek od světového návrháře. Promyšleným výběrem z kolekcí módních ikon rozhodně nešlápnete vedle, musíte však správně odhadnout styl obdarované. Pokud si nejste zcela jisti, nepouštějte se do nákupu nákladných večerních šatů či kostýmku. Začněte s menšími doplňky, které případně žena může snadněji zkombinovat a zařadit do šatníku. Patří mezi ně například elegantní pásek, kabelka, peněženka nebo třpytivý šperk. Produkty tvořené pod značkami Karl Lagerfeld, Baldinini, Swarovski, Armani Outlet, Alexander McQueen nebo Pennyblack se rozhodně stanou oblíbenou třešničkou na dortu dámského outfitu. V případě, že si na výběr sami netroufnete, můžete využít dárkové karty Fashion Arena Prague Outlet. Své polovičce ji nabijete na libovolnou částku a obavy ze špatného výběru dárku, můžete hodit za hlavu.

Pro něj
Obecně mají muži spíše v oblibě praktické dárky, které přispívají k růstu v jejich osobním nebo profesním životě. Často se složité plánování ‚‚obrovského‘‘ překvapení, na kterém trávíte týdny, stane největším potěším jen pro vás, neboť zjistíte, že muž by si vystačil i s jednodušší praktickou variantou. Tím nechceme říct, že si nemáte dát záležet, ale přeorientujte výběr na jeho skutečné potřeby. Analyzujte! Existuje věc, která mu může pomoci zefektivnit práci? Pomůže mu nějaká věc užít si ještě více naplno jeho záliby? Když muž investuje peníze do svého koníčku, zaručeně ocení dárek, který s ním souvisí. Nebo, pokud víte, že se dlouhodobě k nějakému koníčku odhodlává, podpořte ho. Pro pohodlnější běh mu pořiďte speciální boty do terénu, pro bezpečnou jízdu na kole najdete na trhu cyklistickou helmu s unikátními vlastnostmi. Vášnivý lyžař zase ocení speciální ochranné brýle s UV ochranou. Obecně sportovně založení muži uvítají funkční oblečení na sport a pomůcky jako lahve, tašky či mikroručníky.

Mezi vyhledávané praktické dárky patří také elektronika, která mužům usnadňuje život. Bez odezvy nezůstanou dárky jako tablety, iPady či chytré hodinky. Při výběru chytrých hodinek se nemusíte nechat nijak limitovat funkcemi ani stylem. Trh nabízí jak čistě sportovní provedení, tak i elegantní verze vhodné k bussiness cesual módě. Pro pány je pohodlné a efektivní mít online připojení k e-mailu, kalendáři, upomínkám přes hodinky, které navíc mohou monitorovat i jejich pohybovou aktivitu. Váš partner jistě ocení i novinky z oblasti pečující elektroniky jako jsou inovativní holící strojky, zastřihovače vousů nebo speciální sonické zubní kartáčky. Musí-li do práce volit oficiální dress code, nebojte se vybírat dárek i v obchodech s módou. Kožená taška na notebook, klobouk, šála, rukavice, kabát či sako z kvalitních materiálů bude jistě pozitivně přijatým darem.

Pro děti
Vybrat dárek pro děti je disciplína sama o sobě. Rozhodně jako první musíme brát v úvahu věk vaší ratolesti. Pokud se jedná o miminko či batole do 3 let je nejdůležitějším aspektem bezpečnost. Nenakupujte hromady levných hraček, které většinou dítě ani není schopno pojmout. Raději jich vybírejte méně, ale kvalitní. Základem je, aby splňovaly všechny ochranné specifikace a byly tvořené z nezávadných materiálů. Doporučujeme hračky, které budou rozvíjet motorické schopnosti batolat. U větších dětí platí vesměs obdobná pravidla.

Pro starší děti doporučujeme například legendární lego stavebnice, puzzle, znalostní deskové hry nebo holčičí domečky pro panenky. Nesmrtelné jsou také plyšové hračky vyobrazující oblíbené dětské hrdiny a pohádkové postavy. Pro teenegery na druhém stupni nebo s občankou v kapse je ideální vybírat dárky spojené s virtuální realitou, videohry, herní výbavy, robotické hračky nebo audio výbavu. Kluci určitě nepohrdnou cool penny boardem nebo novou školní výbavou s motivy populárních Star Wars. Pokud se i mladé slečny zhlédly v častém používání chytrých telefonů, zapůsobí na ně možnost si ho ‚‚vytunit‘‘ parádním obalem. Rodiče budou rádi, že je drahý telefon v ochranném krytu a teeneger, že má mobil ve stylovém přebalu například značky Swarovski nebo Guess.

Pro babičku
Je-li vaše babička tradiční dámou, která kouzlí voňavé dobroty v kuchyni, není co řešit. Darujte ji praktického kuchyňského pomocníka, který ušetří její ruce při hnětení těsta nebo šlehání bílků. Pokud ráda peče bude zaručeně i milovnicí dobré čokolády. Darujte jí třeba kvalitní čokoládu Lindt. Pokud chcete něco k odpočinku a relaxaci, volte například kvalitní svíčky Yankee Candle, které navodí vánoční atmosféru nebo hřející polštářek či masážní pomůcky. Mezi babičkami je ale stále více dam, které o svou noblesu dbají i ve vyšším věku. Právě pro ně je určena sada pleťové nebo vlasové kosmetiky či manikúra. Jejichž široký výběr naleznete například v The Costmetics Store Company. Originální vánočním dárkem bude také stylová kabelka či šátek.

Pro dědečka
Spousta starších mužů si užívá příjemné chvilky strávené při zahradním grilování, degustacích nebo při zpracovávání vlastních surovin ze zahrady. Proto se nezdráhejte zařadit nějakého pomocníka, který jim ulehčí práci. Přenosný gril, zavařovací hrnec nebo doplňky do udírny budou vítaným dárkem. Takový dědeček gurmán nepohrdne kvalitní kávou, lahví dobrého vína nebo čokoládou. Snažte se však vybírat produkty s ověřeným místem původu a kvalitním způsobem zpracování. Dědeček dobrodruh, který rád podniká výpravy do přírody ocení potřebnou výbavu. Tou může být kapesní nůž, batoh, teleskopické trekové hole, funkční oblečení například značky Bushman nebo Active Camel. Dědeček, jemuž nechybí styl pak ocení například kožené rukavice, klobouk či šálu.