Loading color scheme

Rok 2021 si zaslouží hned dvě barvy: světle šedou a svítivě žlutou

Flerleathery4495Kcmala Radost a klid. Tak by se daly definovat vlastnosti spojené s letošními odstíny barvy roku. Zářivě žlutá, barva slunce, citrónů a emotikonů se letos o titul dělí se světle šedivým tónem oblázků na pláži nebo pevného betonu. Na Fler.cz, handmade online tržišti českých a slovenských tvůrců, najdete spoustu kvalitních a lokálních módních kousků v obou barvách. Pro kterou se rozhodnete vy? Nebo je zkombinujete?

Zářivě žlutá, v angličtině Illuminating Yellow, nepatří mezi nejrozšířenější barvy. Zkuste jí však dát šanci a její tón si zamilujete. Příjemně kontrastuje nejen s jakýmkoliv odstínem šedé, ale ozvláštní i nenápadný (nebo nenápaditý?) černo-černý nebo v lepším případě černo-modrý outfit.

Tip: Pokud máte pocit, že vám žlutá nesluší, nenoste ji v blízkosti obličeje, ale zkuste žlutou kabelku, sukni nebo třeba boty. Anebo ji použijte v interiéru, tam se bude vyjímat všude.

Ultimate Grey, světle šedá nebo přímo šedo-šedá, funguje tak trochu jako klidná síla. Je to barva kancelářských budov, betonových konstrukcí, elegantních sak i kamínků na pláži vyhřátých sluncem. Nejen na stavbách, i v šatníku skvěle funguje jako základ. 

Tip: Oproti jiným barvám má šedá zásadní výhodu – dá se kombinovat sama se sebou. Outfit v různých tónech šedé barvy bude vždy působit elegantně a promyšleně. Zkuste si ale totéž představit s takovou zelenou nebo červenou…