Loading color scheme

Svatý Martin přinese nadílku pro lyžaře na Dolní Moravě

Doln-Morava-2 Možná přijede na bílém koni, možná nechá svého sněhového oře ještě pár dní odpočinout. Jisté je však jedno: až svatý Martin 11. listopadu dorazí, určitě to nebude s prázdnou. Lyžařům, kteří se letos chystají na svahy na Dolní Moravě, totiž přinese 11. 11. v 11 hodin jako dárek spuštění předprodeje skipasů se speciální slevou ve zcela novém e-shopu.

Nezapomenutelný piknik s výhledem na Beskydy

lanternapiknik004websize Piknik uprostřed překrásné valašské krajiny patří k zážitkům, na které se nezapomíná. Dobře to vědí v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, proto letos opět nabízejí návštěvníkům možnost vyzvednout si naplněné piknikové koše a batohy a vychutnat si vybrané lahůdky s rodinou či přáteli při výletech do zdejší nádherné přírody.

Apartmány a Cafe Dačický: nová kapitola v sedm století staré historii kutnohorského domu

20-20-dacicky-Exterier Před pěti lety navrhla architektka Tereza Komárková přestavbu přízemí historického domu v Kutné Hoře na kavárnu. Teď pro stejné investory upravila též první patro a půdu na obytné podkroví a apartmány. Pod jménem Dačický tak vznikl celistvý projekt, v němž se potkává bohatá historie domu, současná estetika a smysl pro pohodlí.

Romantické léto na Valašsku

lanternaromantickeletonavalassku015websize Psst, slyšíte to ticho? Nikde nikdo, jenom vy, šumění beskydských lesů a nekonečný výhled do krajiny. A víte, co? Tohle všechno si můžete užívat z vyhřátého termálního bazénu nebo se skleničkou v ruce u výborné večeře. Pokud hledáte klidný kout, kde se schováte před shonem všedních dnů a užijete si romantické chvíle s partnerem, naplánujte si letní dovolenou ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

Tři jedinečné výletní cíle resortu Dolní Morava, za nimiž vyrážejí rodiny z celé republiky, a na které jinde nenarazíte

Mamut-horsk-drha-3 Lákadel, za kterými s celou rodinou vyrazit na dovolenou do horského resortu Dolní Morava, je hned několik. Avšak tři z nich, které jsou navštěvované nejčastěji, jsou opravdu unikátní. Jde o Stezku v oblacích, k níž se turisté mohou nechat vyvézt lanovkou, Mamutí horskou dráhu, nejdelší horskou dráhu svého druhu v České republice a druhou nejdelší v Evropě, a dětské zážitkové parky, jimž vévodí na světě největší třináctimetrová interaktivní atrakce v podobě mamuta.

Nechte děti zažít mamutí porci zábavy! Dětské zážitkové parky na Dolní Moravě nebudou chtít opustit

Mamutkv-vodn-park-2 Strhněte dětskou pozornost k objevování a radostnému pohybu. Díky návštěvě dětských zábavních parků to bude velmi snadné. Mamutíkův vodní park, Lesní zážitkový park a Pískový svět, na něž dohlíží největší mamut na světě se skluzavkou v chobotu, zabaví malé návštěvníky Dolní Moravy na dlouhé hodiny. To vše v obklopení překrásné krajiny s čistým horským vzduchem.

Vyhněte se návalu turistů a poznejte Moravu jinak!

IMG0185 Víno, kroje i silná historie – vydejte se po stopách moravské minulosti, o které toho třeba tolik nevíte. Vyjeďte prozkoumat neokoukaná místa, která toho zažila více, než jste si mysleli. Chorvatské vesnice i toskánskou krajinu anebo místo, kde vznikl oblíbený fajáns i zapomenutý poklad zapsaný na seznamu UNESCO. Morava nabízí mnohem víc než jen Pálavské vrchy, Lednicko-Valtický areál anebo oblíbený brněnský cíl – vilu Tugendhat.

Rakouský Leogang: Dovolená plná adrenalinu i harmonie

puradiesleogang003websize Nemůžete se dočkat, až vyrazíte na dovolenou za hranice? Jednou z prvních možností bude nejspíš Rakousko. Jen pár hodin jízdy autem od našich hranic se nachází region Saalfelden Leogang, místo pověstné výjimečně krásnou přírodou, kde se ostré horské štíty tyčí nad travnatými pastvinami a malebné cesty jako pavučiny křižují opojně vonící louky. Až vás turistika či cyklistika unaví, necháte se hýčkat masážemi, saunami, plaváním v jezírcích a se západem slunce zasednete k romantické večeři.

Plzeň se těší na turisty. Krásy města mohou prozkoumat ze všech úhlů

historicalcentrepilsen-1 Které město v České republice má vůbec nejvyšší kostelní věž? Kde stojí třetí největší synagoga v Evropě? Odkud svůj původ odvozují dvě třetiny světových piv? Odpověď na všechny tři otázky zní: město Plzeň. V metropoli západních Čech, která se může pochlubit slavnou průmyslovou i pivovarnickou historií, najdou návštěvníci historické skvosty, výtečné restaurace i příjemně sousedskou atmosféru na farmářských trzích. Plzeň je navíc skvěle dostupná autem i vlakem. Z Prahy sem po silnici i po kolejích dojedete za hodinu.

Nordic walking v romantické valašské krajině láká čím dál více Čechů

nordicwalking1WEBSIZE Nordic walking po zbojnických chodníčcích, přes rozhledny nebo k prameni řeky Bečvy. To je jedno z velkých lákadel pro letošní hosty Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Vydejte se do míst, kde se v minulosti potulovali zbojníci, nebo na některý ze sedmi turistických okruhů Resortu Valachy. Těšit se tak můžete nejen na krásný zážitek z příjemného pohybu, ale také na nádhernou přírodu CHKO Beskyd s dřevěnými chaloupkami, čistými lesy a stády ovcí na úbočích hor.

Vyměňte letos moře za jezero a nevídanou romantiku U bílého koníčka

bilykonicekseebrueckedoppelliegewebsize Romantické jezero místo moře, alpské louky místo písečných pláží a čerstvý horský vzduch místo žhnoucího slunce. I tak by mohla vypadat letošní dovolená. V rakouském legendárním hotelu Im Weissen Rössl (U bílého koníčka) si navíc zaplavete v unikátním jezerním koupališti, odpočinete si v první plovoucí vířivce na světě a načerpáte sílu z léčivých minerálních pramenů. A co byste řekli na rybí restauraci oceněnou třemi čepicemi Gaut Millaua anebo degustaci vína v horském masivu?

Objevte nové letní zážitky znásobené horskou krajinou Dolní Moravy

Mamutkv-vodn-park Vyspat se do růžova v pohodlné posteli, otevřít okno do zelených kopců a nadechnout se čerstvého horského vzduchu – tak začíná scénář skvělé letní dovolené na Dolní Moravě. Uprostřed podmanivé přírody si užijete pohodu a odpočinek, ale také zábavu, pohyb či dechberoucí výhledy. A až vás dlouhé slunečné dny unaví, zrelaxujete se v soukromí svého tichého horského apartmánu.

Roste zájem o letní dovolenou v ČR, lidé touží po delších pobytech v přírodě

okolivelkychkarlovicWEBSIZE Češi si i přes složitou ekonomickou situaci nechtějí odpírat letní dovolené (byť zatím v tuzemsku) a preferují destinace, které nabízejí odpočinek a aktivity v přírodě. Takovým místem jsou například Velké Karlovice v Beskydech u hranice se Slovenskem. „Zájem o rezervace letních pobytů u nás prudce roste. V porovnání s loňským dubnem naše hotely Lanterna, Horal, Galik a Pod Javorem přijaly více než dvojnásobek rezervací,“ říká Zuzana Vašutová, provozní ředitelka Resortu Valachy, který se nachází v oblasti mnoha turistických a cyklistických tras, nabízí kvalitní wellness služby, gastronomii a mnoho aktivit nejen pro rodiny, ale také pro páry.

Vydejte se za uvolněním, zábavou a dětským smíchem do wellness hotelu Vista na Dolní Moravě

Rodinn-dovolen-2 Užijte si rodinnou dovolenou v Česku, na kterou budete ještě dlouho s úsměvem vzpomínat! Nechte se hýčkat ve wellness, zatímco se vaše děti vyřádí na originálních animačních programech! Dopřejte si společné skvělé jídlo a vyrazte na rodinný výlet do čisté horské krajiny. Objevujte dětské parky, vystoupejte na Stezku v oblacích a projeďte se na nejdelší bobové dráze v Česku. Zkrátka odhalte poklady Dolní Moravy a dopřejte si pohodlí čtyřhvězdičkového wellness hotelu Vista s mimořádnými programy pro děti!

Zapomeňte na podzimní shon. Vyměňte ho za rodinnou zábavu na horách!

Doln-Moravaanimace-Babuci-1 Sotva začala škola, začne se obvykle ozývat stres způsobený každodenní rutinou, k němuž se brzy přidá starost o shánění vánočních dárků. Vymaňte se z tohoto kolotoče a užijte si tentokrát podzim jinak - v klidu, uprostřed krásné přírody, při relaxacích, dobrém jídle a rodinné zábavě. A protože Wellness hotel Vista není obyčejný rodinný hotel, můžete se spolehnout, že se domů vrátíte uvolnění a plní síly do dalších povinností.