Loading color scheme

Účinná ingredience pleťové péče biodynamické kosmetiky dieNikolai: Šafrán na kožní záněty i ke zklidnění citlivé pleti!

afrnove-pohlazen-dieNikolai-1650-Kc Šafrán neboli „přírodní zlato“, jak se tato surovina často nazývá, je zázračným pokladem naší přírody. V Čechách ho najdeme „jako šafránu“, ale v Rakousku se pěstuje mj. v oblasti Wachau a je obsažen rovněž v kosmetických produktech dieNikolai, jejíž všechny produkty obdržely nejvyšší stupeň certifikace Demeter. Navíc vinařství Nikolaihof a biodynamická kosmetika dieNikolai mají jako vůbec první na světě šafránové pole s přibližně 10 000 krokusy certifikované v nejvyšší biokvalitě.

Šafrán je nejdražším kořením na světě. Souvisí to se skutečností, že v každém květu krokusu, ze kterého se šafrán získává, jsou pouze tři malé, drobné nitky. Na jeden kilogram šafránu je proto potřeba více než 100 000 takových nitek. Navíc se sbírají ručně bez použití jakýchkoliv mechanických zařízení. Ve Wachau byl šafrán rozšířen asi před 100 lety, protože se mu přisuzovalo mnoho léčebných vlastností. V produktech dieNikolai se používá především pro své antioxidační (chrání pokožku před poškozením a pomáhá ji při regeneraci pleti) a zklidňující vlastnosti.

Šafrán chrání pleť před nejrůznějšími kožními záněty a navíc působí antioxidačně – tedy ochraňuje pokožku před volnými radikály, které vznikají díky existenci nejrůznějších přírodních toxinů, kouření, silnému UV záření a všeobecně špatnému životnímu stylu.

Šafrán obsažený v dieNikolai produktech:

Veganský pleťový krém dieNikolai – Šafránové nebe

Veganský pleťový krém Šafránové nebe byl speciálně vyvinut pro mastnou a smíšenou pleť. Je vhodný především pro mladé lidi, jejichž pleť bývá problematická, snadno se znečišťuje a trpí na občasné akné. Díky svému jedinečnému složení je tento pleťový přírodní krém s certifikací Demeter určen i pro ženy, jejichž pleť je zatížena hormonálními změnami způsobené např. těhotenstvím, menopauzou, apod.  Tento krém je vhodný taktéž pro všechny, jejichž pokožka je vystavena nepříznivým vlivům ovzduší, stresu a špatnému životního stylu.

Velmi lehká struktura, složení i použití tohoto biokrému pokožku zvlhčuje, zjemňuje a dodává jí potřebné živiny. Obsažené lokální suroviny – jako jsou olej z hroznových jader, mandlový olej, brutnákový olej, pupalkový olej a rakytníkový olej – vyživí pleť a brání ucpání kožních pórů. Další suroviny jako je extrakt z lípy a nejdražší koření na světě, šafrán, dodají pokožce potřebnou vlhkost, uvolní ji před stresem a navrátí jí potřebnou rovnováhu. Tento bioprodukt obdržel certifikaci Demeter (nejpřísnější certifikace bioproduktů na světě).

Hlavní složky a jejich účinek:

• Obsažené rostlinné oleje vyživují náročnou pleť a dodávají jí pružnost 
• Olej z bezových jader uklidňuje a harmonizuje pokožku
• Šafrán jemně zvlhčuje a zklidňuje pokožku

Vyživující pleťový krém dieNikolai – Šafránové pohlazení

Vyživující pleťový krém s certifikací Demeter vyrobený z produktů biodynamického zemědělství byl vyvinut speciálně pro pokožku s nedostatkem lipidů, pro suchou pleť se sklony k podráždění a ke svědění. Tento balzám bude díky svému vysokému podílu lipidů dlouhodobě a nepřetržitě vyživovat vaši pokožku a posílí ji při obnově její přirozené ochranné funkce.

Olej z hroznových jader posiluje Vaši pokožku proti působení zevních vlivů a neutralizuje volné radikály. Obsažená smetana navíc podporuje dozrávání keratinocytů (kožních buněk), posiluje proces přirozené obnovy pokožky a působí tak proti tvorbě šupinek. V kombinaci se zklidňujícím výtažkem ze šafránu a z lipového květu se pleť zklidní a bude dostatečně ošetřena tak, aby mohla obnovit svoji přirozenou ochrannou funkci.

Hlavní složky a jejich účinek:

• Smetana a Ghí máslo jemně zvlhčují a vyživují pokožku
• Olej z hroznových jader ošetřuje pokožku a podporuje její regeneraci
• Výluh z lipového květu a šafrán zvlhčují a zklidňují pokožku

Hydratační pleťový krém dieNikolai – Šafránové osvěžení

Osvěžující, hydratační pleťový krém dieNikolai se zklidňujícím výtažkem ze šafránu byl vyvinut speciálně pro pleť se sklonem k podráždění. Samotný šafrán zásobuje pleť nezbytnými hydratačními komponenty, které stimulují buněčné dýchání, přirozený metabolismus tkání a přispívají ke správné funkci a obranyschopnosti pleti. Další aktivní složkou tohoto krému je olej z hroznových jader, který je velmi lehký a nemastný, s intenzivními antioxidačními vlastnostmi. Pro jeho vlastnosti optimálně působí na vláčnost a jemnost pleti. Přirozený cyklus obnovy pokožky je podpořen vysokým obsahem smetany, která nejen dodává pleti správnou hydrataci, ale zejména napomáhá zrání keratinocytů (kožních buněk).

V kombinaci s výluhem z lipových květů, který také aktivně přispívá k regeneraci pleti, dostává pokožka ideální ošetření pro každodenní činnost, získává na pružnosti, a působí sametovým dojmem.

Hlavní složky a jejich účinek:

• Smetana a šafrán jemně zvlhčují a matují pokožku
• Olej z hroznových jader udržuje vlhkost pokožky a posiluje ji
• Výluh z lipového květu zklidňuje a hydratuje pokožku