Loading color scheme

Snadné domácí barvení řas a obočí – nikam nemusíte a ušetříte

beautylashWEBSIZE Není nad to cítit se sebejistě v každé situaci. Krásné výrazné řasy a perfektně upravené obočí dodají sebevědomí každé ženě a dívce. Nejlepším řešením, kdy se nemusíte spoléhat na salony krásy ani každodenní líčení, je zvyknout si na barvení řas a obočí kvalitními domácími barvami. Není náhodou, že trend Do It Yourself (DIY) je celosvětově v oblasti dekorativní kosmetiky stále populárnější a domácí péči dává přednost stále více zákaznic.

Zvláště mladé ženy, které nechtějí zbytečně utrácet peníze a trávit čas v kosmetických salonech, dávají přednost barvení řas a obočí hezky v klidu domova. Přitom ale dobře vědí, jaká kritéria si musí u přípravků pro trvanlivé barvení řas a obočí pohlídat.

Jaký typ barvy vybrat
Na začátku je třeba si říct, že pro barvení obočí existují dva základní typy barev. Prvním typem jsou tzv. oxidační barvy, u kterých funguje peroxid vodíku jako aktivátor barvy. Otevírá kutikulu vlasu, respektive chloupku, a umožňuje barevným pigmentům vniknout hluboko do jeho struktury. Díky tomu jsme schopni dosáhnout opravdu krásných výrazných barev našeho obočí. Nevýhodou je samozřejmě fakt, že tím současně chloupky obočí poškozujeme. Je to podobné jako u oxidačních barev na vlasy.

Druhý typ barev funguje na jiném principu. Barevné pigmenty v tomto případě nevnikají přímo do struktury chloupku, ale obalí ho kolem dokola. Tyto barvy jsou tak k obočí mnohem šetrnější. Jejich výsledný efekt není sice často tak zářivý jako u oxidačních barev, ale má jinou zásadní výhodu. Takto nabarvené obočí působí plnějším a hustším dojmem.

Je třeba ještě dodat, že na rozdíl od obočí se pro domácí barvení řas mohou z bezpečnostních důvodů prodávat pouze barvy bez peroxidu vodíku. Vzhledem k tomu, jak moc může peroxid oko poškodit, se jedná o velmi rozumné a pochopitelné omezení.

Drží v dešti i při potápění
Barvy by měly být v prvé řadě šetrné, a to nejen k našim řasám a obočí, ale i k přírodě. Proto jsou v poslední době tak oblíbené ty, které obsahují pouze rostlinná barviva. Například sada na barvení řas a obočí BeautyLash s vegan certifikátem nadchne všechny ženy a dívky, které holdují přírodní kosmetice. I když patří mezi šetrné barvy, jejich efekt je překvapivě velký, navíc barvy vydrží až šest týdnů a jedno balení vystačí na osm použití. Barva je navíc voděodolná, takže bezchybným vzhledem si budete jisty při jakémkoli sportu, třeba i při potápění, stejně tak při náhlé průtrži mračen nebo třeba při sledování dojemného filmu. A ani ženy, které si dosud řasy ani obočí samy doma nebarvily, nemusí mít žádné obavy. S touto sadou je vše jednoduché, bezpečné a hlavně rychlé.

Vsaďte na maximální přirozenost
V sadě BeautyLash vegan najdete 1 tubu barvicího gelu, 1 tubu vyvíjejícího gelu, 1 aplikační tyčinku, 1 barvicí štěteček a 4 ochranné papírky pod oči. Přičemž si můžete vybírat hned ze tří odstínů podle toho, jak světlé máte řasy a obočí: K dispozici je černá, tmavě hnědá a středně hnědá. Vždy však myslete hlavně na to, abyste barvu obočí i řas sladily s barvou svých vlasů – přičemž zlatá rada zní – vsaďte na maximální přirozenost.

Návod, jak bezchybně nabarvit řasy a obočí:

  1. Nosíte-li kontaktní čočky, vyjměte je, a řasy i obočí si odličte nemastným odličovačem.
  2. Vyjměte z balení ochranné papírky a nalepte je na dolní víčka pomocí mastného pleťového krému. Krém naneste i pod obočí na horní víčka.
  3. Pomalu a pečlivě naneste kartáčkem na řasy i obočí barvu (Colour Gel).
  4. Nechte působit dvě minuty, pak barvu pečlivě odstraňte vatovou tyčinkou.
  5. Šedou barvicí tyčinkou naneste na řasy a obočí Developer Gel.
  6. Po jedné minutě vše odstraňte vlhkým tamponem – a je hotovo.

Tip zkušených kosmetiček: Chcete-li dosáhnout intenzivnějšího výsledku barvení, ponechte mezi kroky 4 a 5 přestávku asi pět minut. Pokud chcete docílit světlejšího obarvení, zkraťte dobu působení na pouhé 2 až 3 minuty. A pokud si nejste jisty pevnou rukou, pořiďte si k barvě BeautyLash raději rovnou i odstraňovač skvrn po barvení. Nanesete ho na tampon a hned po barvení jím jemně otřete nabarvená místa.