Loading color scheme

Na jaře pleť potřebuje detoxikační vzpruhu. Vyzkoušejte tripeptidy

essentevyrovnavacihydratacnikrem50mlwebsize Po dlouhém zimním období je pleť vyčerpaná, mdlá, jako bez života. Novou energii jí dokážou dodat kosmetické přípravky obsahující účinné látky zaměřené na detoxikaci, hydrataci a podporu tvorby kolagenu. Patří mezi ně i tripeptidy.


„Nejčastěji se kosmetické přípravky s peptidy využívají k regeneraci pokožky, ochraně pleti před škodlivinami, snižování rizika infekce, boji proti vráskám a podobně. Proto velmi dobře poslouží i při jarní detoxikační kúře,“ říká Denisa Jasinská z české kosmetické společnosti Essenté, která se zabývá vývojem a výrobou tzv. dermokosmetiky, tedy kosmetických přípravků na špičkové úrovni, jež splňují nejpřísnější požadavky na kvalitu a složení.

„Vyzkoušet můžete například krémy, které obsahují tripeptidy, konkrétně Omega CHS aktivátor (Copper Tripeptide-1). Tato účinné látka obsahuje aminokyseliny, lapače volných radikálů a peptidy. Kromě toho, že má antioxidační a protizánětlivé účinky, dodává pokožce potřebnou vlhkost a také ji dokáže zklidnit. Zároveň představuje důležitou zásobárnu energie pro buňky, které tak udržuje v dobré kondici. Tripeptidy také podporují tvorbu kolagenu, jemuž vděčíme za elasticitu, pevnost a vláčnost pleti, a kterého s věkem v pokožce ubývá,“ upozorňuje Denisa Jasinská z české kosmetické společnosti Essenté.

Dva krémy s tripeptidy, které se postarají o detoxikaci vaší pleti
Pro normální pleť: ESSENTÉ Vyrovnávací hydratační krém
Inovativní zvlhčující krém poskytuje intenzivní, okamžitou a dlouhodobou hydrataci. Obsažené účinné látky stimulují buněčnou aktivitu a intenzivně regenerují pleť, zvyšují její pružnost a pevnost. Zároveň ji zklidňují a zjemňují. Kromě tripeptidu Omega CHS aktivátoru krém obsahuje například kyselinu hyaluronovou, vitamín E a hydractin – látku na bázi výtažků z mořských řas a papáji, která okamžitě a významně zlepšuje hydrataci pokožky.
Vzhledem k lehké textuře je krém vhodný pro všechny typy pleti, a protože se rychle vstřebává, představuje ideální základ pod make-up. Krém příjemně voní, lehce se roztírá a nezanechává na pokožce mastný film. 

Pro suchou a citlivou pleť: ESSENTÉ Výživný hydratační krém
Tento krém s výživnou texturou je vhodný pro suchou a citlivou pleť a díky svému rychle se vstřebávajícímu složení představuje ideální základ pod make-up. Bohatý hydratační krém dodá pleti intenzivní, okamžitou a dlouhodobou hydrataci a svěžest. Pleť získá zářivý a zdravý vzhled, bude pevnější, pružnější a také jemná a vláčná. Složení přípravku je podobné jako u Vyrovnávacího hydratačního krému, taktéž obsahuje tripeptid Omega CHS aktivátor, kyselinu hyaluronovou, vitamín E a hydractin, navíc je ale obohacený o Defensil-Plus, látku, která významně chrání a regeneruje kožní bariéru, zklidňuje pokožku a ničí zánětlivé procesy už v samotném počátku. Krém příjemně voní, lehce se roztírá a nezanechává na pleti mastný film.

Pro zajímavost
Využití peptidů je dnes všeobecně považováno za nejperspektivnější směr vývoje v kosmetologii. Jedná se o chemické sloučeniny organického původu, které vznikají spojením několika aminokyselin. A protože jsou přirozenou součástí pokožky, nemají nežádoucí účinky, jako jsou alergie či vyrážky. Využití peptidů je velmi široké a jejich správnou kombinací lze řídit a ovlivňovat fyziologické procesy probíhající v kůži.