Loading color scheme

Tradiční italská mýdla I Provenzali

i-provenzali-mydlo-aleppo-foto-1-150 Tradiční italská kosmetická značka I Provenzali má ve svém portfoliu několik druhů přírodních mýdel, které se hodí k běžně hygieně a pro svůj hezký design a sytou vůni také k ozdobě koupelny či provonění šatníku či prádelníku.

Linea alla frutta je řada 6 druhů ovocných mýdel s neutrálním pH na bázi rostlinných olejů. Jsou obohacená extrakty z broskví, červeného rybízu, pomeranče, kokosu, jablka, a moruše a hroznového vína. Neobsahují žádná umělá barviva ani alergeny.

150 g, 159 Kč

Linea Saponette zahrnuje několik druhů extra jemných rostlinných mýdel vyráběných tradičním postupem zmýdelňování za tepla, který byl před dávnou dobou dotažen k dokonalosti v italské Ligurii. Hotová mýdla jsou ručně krájena na kostky. Mají neutrální pH a je pro ně charakteristická výchozí směs olivového a mandlového oleje a sójového lecitinu. Jsou tedy 100% čistě rostlinného původu a biologicky rozložitelná, tak jak má pravé mýdlo správně být. Mimořádná pozornost je věnována výběru vonných esencí a barviv, které jsou rovněž čistě přírodního původu. V nabídce jsou např. kořenité vůně jako pižmo, santalové dřevo nebo vanilka a skořice i svěží vůně citronu, zeleného čaje nebo oblíbené levandule.

100 g, 109 Kč

Unikátní je pak řada mýdel Aleppo: mýdla se vyrábějí v jedné z nejstarších mýdláren, jejíž dílny jsou zastrčeny ve 2000 let starém labyrintu uliček stejnojmenného města v Sýrii. Celá výroba, od zmýdelňování oleje po balení hotových mýdel, probíhá pouze ručním způsobem. Začíná pomalým vařením olivového oleje, které může trvat několik dní, a pokračuje přidáváním vavřínového oleje, vody a palmitanu sodného, což je přírodní přísada vyráběná z palmového oleje, která směs zahušťuje. Vznikne pasta, která se roztírá na podlaze, kde ztuhne. Hmota se potom krájí na kostky, které se nechají dozrát po dobu až 10 měsíců v dobře větrané sušárně.

Mýdlo Aleppo je 100% čistý rostlinný přírodní produkt. Jeho barva, konzistence a vůně jsou dány pouze vlastnostmi olivového a vavřínového oleje pocházejících z rostlin pěstovaných v okolí syrského města. Díky oxidací je povrch hnědý, uvnitř je mýdlo tmavě zelené. Barva se může měnit, stejně jako je v každém roce jiná sklizeň oliv. Mýdlo Aleppo je vysoce ceněno pro své hydratační a zvláčňující účinky, které mu dává olivový olej. Díky vavřínovému oleji má dobré čisticí účinky a působí i antisepticky. Je ideální pro suchou a vysušenou pleť, doporučuje se rovněž pro přecitlivělou a delikátní pleť se sklonem k vyrážkám. Je výborné pro praní dětského a kojeneckého prádla.

Kostka 200 g 199 Kč, kulatá mýdla s piní, mátou a citronem 200 g 139 kč