Loading color scheme

Vyrazte jaru naproti v trendy barvách sezóny

{phocagallery view=category|categoryid=1430|imageid=4476|float=left}Na jaro se každý rok těšíme mimo jiné kvůli tomu, že konečně odhodíme zimní kabáty a ulice se rozzáří barvami. Svěží a veselé barvy přírody k tomuto období zkrátka patří a dokáží navodit tu správnou jarní náladu. Pro módní návrhářku Gábinu Páralovou jsou synonymem pro jaro odstíny zelené a žluté. Ráda navrhuje šaty v těchto barvách, protože působí mladistvě a uvolněně. Navíc každý typ ženy si snadno najde svůj odstín, který jí bude slušet.

Žlutá barva lidem připomíná slunce a všechny atributy s ním spojené. Budete v ní působit optimisticky, srdečně a energicky. Zelená barva zase evokuje přírodu, lesy a louky. Působí klidně, mladistvě a vyrovnaně.
„Málokdy se dá obecně říci, že někomu některá z barev nesluší. Je to totiž spíše o odstínech než o barvě jako takové. Každá barva má hodně různých tónů, od chladnějších po teplejší, od světlejších po tmavší," vysvětluje Gábina Páralová. Například podle mnohokrát propírané „sezónní" typologie se dá zorientovat poměrně snadno. Základní dělení je na teplé a studené odstíny.

Teplé sluší jarnímu a podzimnímu typu. Jarní typ by pak měl navíc vybírat jemné a jasné odstíny, konkrétně například hráškově zelenou nebo zlato-béžovou. Podzimní typ by se měl držet zemitých odstínů, jako je olivová a khaki. Teplá žlutá a hráškově zelená jsou také dobrou volbou.

Naopak studené odstíny sednou letnímu a zimnímu typu. Zatímco letní typ vypadá dobře v pudrových a pastelových odstínech, jako je například mechová, vanilková nebo chladnější žlutá, zimní typ by měl volit raději jasné a syté barvy, mezi které řadíme jedlovou zeleň nebo citronově žlutou.

„Ne vždy se vaše oblíbená barva shoduje s odstíny, které vašemu typu sluší. To ale neznamená, že se jí musíte vyhýbat. Stačí jen dodržovat pravidlo nenosit tuto barvu příliš blízko obličeje. Jsou to totiž většinou vlasy, oči a tón pleti, co určuje váš barevný typ. Soustřeďte tuto barvu například na sukni, boty, nebo kabelku," dodává Gábina.

{phocagallery view=category|categoryid=1430|limitstart=0|limitcount=0}