Loading color scheme

Vyberte si ty nejkrásnější snubní prsteny. Na co nezapomenout při rozhodování?

shutterstock1742691785 Plánování svatby přináší nutnost učinit několik závažných rozhodnutí. K nim určitě patří i volba snubních prstenů. Přeci jen jsou symbolem vaší lásky a budou vás v ideálním případě provázet až do smrti. Jak vybrat správně?

Zvažte materiál
Nejde jen o to, co se vám líbí, ale také se zamyslete nad praktičností a dalšími aspekty. Tradiční zlato dnes již ustupuje některým méně konvenčním kovům. Má to řadu výhod, ale také nevýhod. Materiál hraje podstatnou roli například pro rytí do snubních prstenů. Například do chirurgické oceli se ryje podstatně obtížněji než do zlata. Problémy mohou být i s potenciální úpravou velikosti v budoucnu.

Budete jej nosit?
Pryč s romantickými představami – na tuto otázku je dobré si odpovědět zcela pravdivě. Řada mužů (ale i žen) prsten nechce nebo nemůže nosit třeba kvůli práci. Pokud víte, že snubní prstýnky neplánujete nosit denně, vyplatí se sáhnout po levnější variantě. Na druhou stranu, je to investice na celý život a pokud jej chcete nosit, musí snubní prsten něco vydržet. Podle toho vybírejte druh kovu, ale třeba i zdobení apod.

Stanovte si rozpočet
Každý pár je jiný a chce investovat do svatby různé částky. Svatební prsteny tak mohou, ale vůbec nemusí, být jednou z dražších položek rozpočtu. Pokud si stanovíte jasný strop, výběr se vám hned zúží. Levnější varianty představují prsteny z oceli či titanu, nejdražší variantu nabízí platina doplněná třeba ještě o brilianty.

Dejte si časovou rezervu
S výběrem prstýnků neotálejte. Počítejte s tím, že v sezóně může výroba vašeho páru zabrat klidně i několik měsíců. Navíc je jisté, že ideální prstýnky neseženete hned v prvním obchodě. Dejte si proto časovou rezervu, ať váš výběr poté není svázaný termíny.

Váš styl hraje prim
Na závěr je samozřejmě nejdůležitější to, co se vám osobně líbí. Pokud nejste na nějaké romantické motivy, jednoduše zvolte střízlivé prsteny bez zdobení, není na tom vůbec nic špatného.

Zdroj obrázku: Irina Montero / Shutterstock.com