Loading color scheme

Jaký typ brýlí se hodí pro jednotlivé typy obličeje

Alensaczzdroj-Unsplash Brýle se staly nejen módním doplňkem, ale také plnohodnotnou součástí identity. Vybrat si vhodné obroučky tak, aby podtrhly vaši osobnost, bývá mnohdy zapeklitý úkol. Podle čeho se při výběru brýlí řídit, abyste našli ty správné?

Pěstujte především svůj vlastní styl
“V dnešní době si můžete obroučky svých brýlí vybírat podle tvaru, barvy či značky a dalších parametrů, které uznáte za vhodné,” vysvětluje Kristýna Štěbetáková, optometristka společnosti Alensa.cz, online prodejce kontaktních čoček, dioptrických a slunečních brýlí. Přehlídková mola či Instagram sice mohou posloužit jako inspiraci, důležité je ale dát na svůj pocit, vědět, co vám sluší a v čem se cítíte dobře.

Brýle pro kulatý tvar obličeje
Ať už přemýšlíte nad dioptrickými nebo slunečními brýlemi, jedním z vodítek, jak si správné obroučky vybrat, může být tvar vašeho obličeje. Kulatý tvar obličeje bývá zpravidla tím nejčastějším. Pokud máte kulatou tvář, budou vám spíš sedět výrazně hranaté obruby. Hrany brýlí rozbijí kulatost a zostří vaše měkké rysy.

Brýle pro oválný tvar obličeje
Jste-li majitelkou oválného obličeje, můžete si gratulovat. Patříte totiž mezi univerzály, kterým sluší téměř všechny typy obroučků. Ideální pro vás můžou být hranaté, ale také jemnější a kulatější brýle. Nebojte se ani brýlí typu pilotky. Tyto nadčasové brýle jsou svěžím doplňkem, který nikdy nevyjde z módy.

Brýle pro hranatý obličej
Hranatý tvar obličeje potřebuje obvykle trošku zjemnit. Toho docílíte, když sáhnete po oválných brýlích, které zjemní vaše proporce. Fantazii se ale meze nekladou, slušet vám budou i pilotky nebo retro brýle.

Brýle pro obličej ve tvaru srdce
Takovému tvaru obličeje sednou jako ulité brýle, které byly hitem v 50. a 60. letech, tzv. kočičí. Tyto brýle odvedou pozornost od spodní části vašeho obličeje a naopak upozorní na horní část. Kočičí brýle hravým způsobem vyjádří vaši originální osobnost.

Zkuste nákup online
“Období koronavirové pandemie přesunulo řadu služeb z kamenných obchodů na internet a jedním z takových je právě výběr brýlí,” říká optometristka Kristýna Štěbetáková z Alensa.cz. Výběr brýlí online probíhá za pomocí webkamery ve vašem počítači či mobilu. Stačí kliknout na ikonku kamery u vybraného modelu brýlí, která spustí funkci zvanou virtuální zrcadlo. Kamera začne snímat váš obličej a nasadí vám na něj vybraný model. To vše z pohodlí domova, takže si výběr můžete v klidu rozmyslet.


dámské brýle Crullé TR1726
Brýle mají kulatý tvar, který nejlépe padne obdélníkovému a čtvercovému typu obličeje. Tvar brýlí je tzv. Oversize a hodí se pro všechny, kdo chtějí odvážný a moderní look. Rám brýlí je černý a hlavním materiálem je lehký a trvanlivý plast.

unisex dioptrické brýle Crullé 9484
Brýle typu Pilot sedí každému tvaru obličeje. Rám brýlí je černý, nebo z větší části černý. Pokud vaši prarodiče rádi po večerech luští křížovky, díky těmto brýlím zaručíte jejich zraku tu nejlepší péči.

dámské brýle Crullé TR1673
Tyto brýle nejlépe sedí obdélníkovému a čtvercovému typu obličeje. Typ Panthos nebo také Tea Cup je módní kombinací kulatého a oválného tvaru. Průhledný rám je čím dál populárnější, ladí se všemi odstíny pleti a hodí se k různým stylům oblékání.

dámské dioptrické brýle Crullé 17271
Brýle ve tvaru Cat Eye skvěle sedí čtvercovým, obdélníkovým a trojúhelníkovým typům obličeje. Takové brýle se hodí k vyznavačům originálního stylu a odlišností. Zvířecí vzor je velmi módní a hodí se k většině stylů oblečení a účesů.

unisex dioptrické brýle Crullé 19509
Oválný design brýlí skvěle sedí čtvercovým, obdélníkovým a trojúhelníkovým typům obličeje. Rám brýlí je černý a hodí se k jakémukoliv stylu oblečení, ať už chcete vypadat ležérně nebo elegantně. Tyto brýle mají flexibilní panty, a tak se skvěle hodí pro všechny, kdo si brýle často sundávají. Hlavním materiálem brýlí je lehký a trvanlivý plast. Obroučky mají elegantní matný odstín.