Loading color scheme

Rodinná kápézetka s levandulí

ceskeghickolevandulovybalzamWEBSIZE V každodenním shonu často měníme kabelky a batohy podle aktuálního programu. Tím, co by ale v jejich obsahu nikdy nemělo chybět, je tzv. levandulová kápézetka („krabička poslední záchrany“. Levandulový ghí balzám má totiž všestranné využití a ocení ho každý člen rodiny.

Smícháním ghí (přepuštěného másla), levandule a včelího vosku vznikl skvělý produkt, který se hodí mít stále po ruce. Jak vysvětluje Andrea Dostálová ze společnosti České Ghíčko: „Levandule má zklidňující a hojivé účinky, ghí zase kůži zvláčňuje a hydratuje. Jedná se opravdu o skvělé spojení, protože účinné látky z bylin jsou rozpustné v tucích, takže se díky ghí dostanou přes buněčné membrány tam, kam mají, a výborně povrchově působí.“ Levanduli s ghí v kompaktní malé krabičce proto ocení skutečně každý z rodiny. Mamince se hodí na popraskané rty a suché ruce, dětem na malé odřeniny a nosy červené od rýmy. Těm nejmenším pak poslouží jako osvědčená ochrana jemné pokožky před opruzeninami. Ale ani tatínkové nepřijdou zkrátka – ti ocení především hydratační a zklidňující účinky levandulového ghí po holení.
Praktické balení je skvělé do kabelky, kapsy i školní aktovky a voňavou kapézetku tak můžete mít stále u sebe.

Domů i na cesty
„Ghíčko je velmi prospěšný tuk, navíc bohatý na vitamíny A, D, E a K,“ vysvětluje Andrea Dostálová ze společnosti České Ghíčko. Proto je skvělé nejen při vaření, ale i pro zevní použití, a ještě lépe právě v kombinaci s bylinkami. Voňavá levandule je vhodnou volbou pro své relaxační a protizánětlivé účinky, pomoci může také při nespavosti nebo bolestech hlavy. Navíc je prý její vůně výborným odpuzovačem nepříjemného hmyzu, takže se vážně vyplatí mít levandulovou kápézetku s sebou i na cestách.