Loading color scheme

Dopřejte si o svátcích kvalitní přípitek

K atmosféře svátků patří tradičně dobré jídlo a součástí každé takové příležitosti pak bývá také dobré pití. Zkuste si o silvestrovské půlnoci připít jedním ze skvělých šampaňských značky Deutz. Uvidíte, že vás jeho lahodná chuť více než překvapí a stane se vaším oblíbeným. Pokud máte v zimním období raději červené víno, doporučujeme nejen ke štědrovečerní večeři Castello Banfi Cum Laude 2008. Milovníci bílého vína si mohou dopřát lahodné víno z vinařství Viña Leyda, a to Sauvignon Blanc Garuma Vineyard, 2012. I přesto, že se jedná o kvalitní vína ze špičkových vinařství, jsou za dostupnou cenu.

Champagne Deutz

Tento slavný Champagne House sídlí na svazích slavných vinic v Aÿ. William Deutz a Pierre-Hubert Geldermann toto vinařství společně založili již roku 1838. Champagne Deutz je jedním z nejstarších členů prestižního Club des Grandes Marques, který sdružuje 24 nejvýznamnějších šampaňských domů. Vyznačuje se mimořádnou elegancí a delikátním perlením, i proto jeho obliba stále roste. Výhradním dovozcem těchto skvělých šampaňských je společnost Premier Wines.

Champagne Deutz, Brut Classic

Vše, co můžete čekat od klasického šampaňského. Velmi dobře vyvážené cuvée z odrůd Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier s až 40% podílem rezervních vín. Tradiční, klasické šampaňské, které si zamilujete. Krásně čistá, elegantní chuť s osvěžující citronovou vůní a jemným perlením. Květinové aroma s příchutí meruňky, zralého jablka a kouřově minerálních tónů.

Cena: 939 Kč (www.1er.cz)

Champagne Deutz, Brut Rosé

Elegantní, svěží víno s jemným perlením. V jeho vůni rozpoznáváme maliny a třešně s trochou pomerančové kůry, v chuti je cítit zralé bobulové ovoce s příjemnou mineralitou a lehkým krémovým závěrem. Jedná se o delikátní růžové šampaňské s vůní po letním ovoci – rybízu, jahodách a třešních.

Cena: 1 229 Kč (www.1er.cz)

Castello Banfi Cum Laude 2008

Italské vinařství Castello Banfi bylo založeno v roce 1978 rodinou Mariani. Jde o první vinařství, které začalo vyvážet své Brunello di Montalcino do USA. V portfoliu Castella Banfi naleznete bohatou nabídku od základních vín jako Pinot Grigio, Centine Rosso až po skvělá vína, jako je Brunello di Montalcino Poggio alle Mura nebo Poggio alle Oro.

Latinské označení Cum Laude znamená „s vyznamenáním“. Castello Banfi Cum Laude 2008 patří mezi tzv. supertoskánská vína. Jako jedno z mála je vyrobeno ze čtyř odrůd pěstovaných v Montalcinu, srdci italské oblasti Toskánsko. Vinařství Castello Banfi trvalo vytvoření této dokonalé kombinace čtyř odrůd – sangiovese, cabernet sauvignon, syrah a merlot – déle než 25 let. Excelentní cuvée, které vyniká svojí harmonickou vůní a příjemnou chutí.

Cena 431 Kč (www.1er.cz)

Viña Leyda, Sauvignon Blanc Garuma Vineyard, 2012

Viña Leyda byla založena v roce 1998 a nachází se v údolí Leyda. Tato oblast, kterou pro vinařský svět objevili právě zakladatelé tohoto vinařství, se nyní stává velmi atraktivní a uznávanou. Nachází se na západní straně hornatého pobřeží Chile, pouhých 7 km od Tichého oceánu. V dřívějších dobách zde byly pastviny, pole s ječmenem a pšenicí. Po vyhodnocení potenciálu této oblasti investovala společnost do výsadby vinic a vytvoření systému zavlažování. Nyní tu obhospodařuje okolo 230 ha vinic. Jedná se o nejlepší oblast v Chile, kde jsou pro pěstování vinné révy ideální podmínky.

Poznejte nejlepší oblast v Chile na produkci vín z odrůdy Sauvignon Blanc. Díky chladnému oceánskému klimatu je tento Sauvignon z vinice Garuma vysoce aromatický. Vůně citrusů a grapefruitu je vhodně doplněna jemnými vápenatými tóny. Víno není jenom elegantní, ale i velmi dobře strukturované s dlouhou šťavnatou dochutí.

Cena: 203 Kč (www.1er.cz)

{phocagallery view=category|categoryid=1338|limitstart=0|limitcount=0}