Loading color scheme

Vysoké podpatky pro podtržení půvabu a ženskosti

{phocagallery view=category|categoryid=1320|imageid=4081|float=left}Vysoké podpatky jsou po staletí symbolem smyslné ženskosti. Díky lodičkám na jehlách se zvýší postava, opticky se prodlouží a zeštíhlí nohy, změní se držení těla. Pokud dáma zvládne ještě ladnou chůzi, má o pozornost silnějšího pohlaví postaráno. Ani ortopedové, kondiční trenéři a další odborníci, kteří ženy varují před zdravotními riziky chůze na vysokých podpatcích, se nechtějí vzdát pohledu na sexy nožky v dámských lodičkách.

Podpatků se není třeba vzdávat
{phocagallery view=category|categoryid=1320|imageid=4080|float=right}Jsou ženy, které bez vysokých podpatků být nemohou, a druhou skupiny tvoří ty, které se jich bojí a raději chodí v balerínách či žabkách. Ani tento druh obuvi však není vhodný pro dlouhodobé nošení a může způsobovat zdravotní problémy. Co tedy nosit, abychom byly elegantní a zůstaly zdravé?

Rozumné je střídat různé typy bot (ne však extrémně vysoké s úplně nízkými) a správně si vybírat obuv pro různé příležitosti. Extravagantní lodičky na vysokých podpatcích se budou nejlépe vyjímat na společenské události. Pro stabilitu jsou ideální páskové lodičky. Obepnou chodidlo na více místech, hlavně v oblasti kotníků, kde jsou úrazy nejčastější. Čím více pásků, tím lepší fixace a stabilita.

Podpatků se není nutné vzdát ani v práci, ale neměly by být vyšší než pět centimetrů, do této výšky je poloha chodidla ještě relativně přirozená. Aby byly boty pohodlné pro delší nošení, je třeba je pořádně vyzkoušet, aby se v nich noha netísnila. Další pohodlnější variantou jsou dámské boty na klínku, kdy se váha těla rozloží na větší plochu chodidla.

Elegantní a bezpečné
{phocagallery view=category|categoryid=1320|imageid=4079|float=left}V nabídce obchodů jsou i krásné moderní boty s podpatky, které splňují parametry pro označení zdravotní obuv. Jsou trendy a zároveň příjemné a bezpečné na nošení. Například dámské polokozačky Rieker mají 7,5 cm vysoký podpatek a jsou vyteplené podšívkou z ovčí vlny. Podešev je flexibilní, systém Antistress skvěle tlumí nárazy a otřesy.

Mladými ženami a dívkami jsou oblíbené trendy lodičky značky Tamaris. Jsou vybaveny technologií ANTISHOKK, která velmi výrazně tlumí došlap. Udává se, že je to o více jak 50% a díky tomu je zajištěn příjemný komfort při jejich nošení.

Autor: Alena Vorlíčková