Loading color scheme

Nila.cz přináší módu People Tree

{phocagallery view=category|categoryid=1501|imageid=4661|float=left}Nila.cz, první fair-eco-chic internetový obchod, přináší módní značku People Tree, která neničí naší planetu! People Tree vybudovala první řetězec kompletní produkce organické bavlny ve „třetím světě". Tkaniny se zde předou ručně, výrobky nedopravují letecky, ale po moři. Přírodní barviva nedevastují planetu – tak, jako za našich předků. A suroviny se získávají, přirozeně, na jednom místě.

To vše by ale bylo zbytečné, nezaměstnávala-li by People Tree ty nejlepší designéry, kteří z organické bavlny a tkaného chambray vytvoří něco extra. Na Západě od našich hranic už lidi začali mít touhu se znovu odlišovat. Co přijmout tento „trend" i u nás?

„Když nechcete rychlou, konzumní módu a vypadat jako všichni z „high street.."

Tu retro prvek a nabíraná sukně, tu námořnický proužek nebo trika a jednoduché kalhoty - tedy klasické „stavebními kameny" šatníku. To je britská firma People Tree, která staví svou image na módě pro lidi, módě, která neničí planetu, vaši peněženku a kterou si tak můžete volně přizpůsobit sobě samým. Že to není možné?

Základními předpoklady jsou perfektní materiály, které jsou 100% přírodní a z velké většiny organické, ručně vyšívané krajky, knoflíky z amazonského ořechu a fairtrade suroviny, které podporují malé komunity dělníků. Pak také pohodlné a kombinovatelné střihy s prvky módních trendů, nikdy však zcela zařaditelné a fádní. Firma je jedním z pionýrů fairtrade módy. Na trhu férového obchodu působí už přes dvacet let, v uplynulých dvou letech byla vyhlášena příkladem Fair trade výroby mezinárodní organizací World Fair Trade Organisation.

Je tu však i ekologický rozměr. Málokdo si uvědomuje, jaký má „rychlá móda" dopad na naši planetu. Řetězce, která vyrábí tuny levného, sezónního oblečení, používají ta nejlevnější barviva devastující prostředí, šijí je ve sweatshopech zaměstnávající děti. Ano, je to omletá písnička. A co když existuje firma, která pomůže podobný začarovaný kruh bojkotovat??

{phocagallery view=category|categoryid=1501|limitstart=0|limitcount=0}