Loading color scheme

Jana Mikešová tvořící pod značkou MIK uvádí kolekci No.12 - 2020/21

MIK-Jana-Mikesova-3 Česká značka MIK koncipuje své kolekce jako nekonečnou řadu. Taková je i ta nová - No. 12 - 2020/21, která částečně vychází z jarních a letních modelů a umožňuje mezi sebou kombinovat jednotlivé kousky napříč roky. Naleznete v ní všechny stěžejní prvky ženského šatníku, a to v jemných pudrových a neutrálních odstínech, doplněných o cihlově červenou a nadčasovou černou. Kolekce je vytvořena s důrazem na pohodlné nošení, inspirací pro ni byl domácí oděv jako například župany či noční košile. Jak už je u značky MIK standardem, vyniká precizním řemeslným zpracováním a širokou nabídkou pletených produktů. Lokální tvorba Jany Mikešové využívá prvotřídní materiály včetně viskózy s certifikací EcoVero.

Kvalitní materiály jsou pro kolekci NO. 12 - 2020/21 naprosto klíčové. “Tvořit krásné modely s ohledem na životní prostředí, taková je filosofie mé značky. S touto myšlenkou volím materiály a věřím, že i to je jeden z důvodů, proč si zákaznice kupují mé modely,” říká designérka Jana Mikešová. U šatů a halen z nové kolekce použila viskózu francouzské značky Ateliér Brunette. Ta splňuje dvě základní kritéria - použití udržitelných zdrojů dřeva označených FSC® nebo PEFCTM a implementaci udržitelných výrobních procesů certifikovaných nezávislými organizacemi (Higg Index, EU Eco Label). Ostatní šaty jsou z přírodní látky Tencel. Pro ručně háčkované doplňky volila Jana Mikešová 100% papírovou přízi doplněnou kůží. Na ručně pletené oversize svetry a doplňky pak vlnu, alpaku a hedvábí. Pletená saka jsou z jemné merino vlny s certifikací Woolmark.

Portfolio kolekce No.12 - 2020/21 obsahuje zavinovací, oversize a košilové šaty, haleny, topy, saka, vesty, svetry, pro značku signifikantní pletené produkty a doplňky, pásky a tašky. Každý kus byl navržen v minimalistickém duchu a zaručuje maximální pohodlí. Žena oblékající značku MIK módní návrhářky Jany Mikešové je vyznavačkou ležérní elegance, uvolněnosti a čistoty stylu. Je to ta, která si dokáže vychutnat kvalitní materiál, jenž přežije dlouhé roky.